JEB architecten-onderdak_A

Onder Dak

Onder Dak kenmerkt zich door een kapvormig dak dat als een beschermende hoed boven de transparante, open benedenverdieping hangt. De glazen wanden rond dit woonvertrek laten het onderscheid tussen binnen en buiten vervagen en maken de omliggende tuin een verlengde van het leefgedeelte. Deze band met het buitenleven wordt nog eens versterkt door de natuurlijke materialen die zowel buiten als binnen gebruikt worden. De grote overlappende dakrand biedt bovendien volop gelegenheid voor het plaatsen van natuurinclusieve elementen zoals nestkasten voor zwaluwen of insectenhotels.

Opbouw

De glazen doos wordt doorkruisd door een langwerpig, met hout bekleed element dat niet alleen zorgt voor een comfortabele indeling van de plattegrond, maar waarin zich ook alle functionele delen bevinden zoals de entree, keuken, trap, garderobe, wc, kastruimte en berging.
De meer gesloten bovenverdieping geeft privacy daar waar het nodig is: hier bevinden zich – de indeling is naar wens aan te passen – vier slaapkamers en een badkamer. Een vide behoudt de connectie met het woonvertrek.
Bij het bouwen wordt gestreefd naar optimaal hergebruik. De bouwelementen zijn in de toekomst als losse delen opnieuw te gebruiken.

Meer door Jeb Architecten

Zwarthuis
KHM26
Blackhouse