Black House

Op het eerste gezicht lijkt de eenvoudige vorm van deze gezinswoning te zijn geïnspireerd door een tekening van een kind. De eenvoudige vorm van het bouwwerk steekt af tegen het omliggende natuurlijke landschap. De ruime raampartijen geven de binnenruimte een vloeiende overgang met de omliggende natuur.

Een duurzame woning

De begane grond heeft een open plattegrond met een vide in de woonkamer, wat zorgt voor ruimtelijkheid en een sterke verbinding met het zuidelijk georiënteerde landschap. Privéruimtes, zoals slaapkamers en badkamers, bevinden zich op de bovenverdieping. Het bijgebouw vormt een naadloze uitbreiding van het hoofdgebouw en kan dienen als een veelzijdige ruimte, zoals een studio-, kantoor- of praktijkruimte.

Licht en open

De woning is opgetrokken uit prefab houten skeletbouw met een houten zadeldak en binnenwanden bekleed met berken fineerplaten, wat voor een warm interieur zorgt. De gevel en het dak zijn bedekt met verkoold shou-sugi-ban hout. De robuuste uitstraling van dit materiaal past goed bij het strakke ontwerp en het warme interieur van deze woning.

Meer weten over dit ontwerp?
Neem contact op met Jasper.

06 43 79 49 82
jasper@jebarchitecten.nl