JEB architecten_komo_9_023jpg (1)
Jeb Architecten_Huis Zuidkamp_DSCF1161
JEB architecten-BlackHouse-Duurzame-vrijstaande-particuliere-zelfbouw-gezinswoning-01
JEB architecten_komo_9_023jpg (1)
previous arrow
next arrow

Huis Zuidkamp is niet ontworpen om op te vallen. De rijk begroeide kavel vormde het uitgangspunt voor dit ingetogen ontwerp. De keuze voor een houten gevel- en zelfs dakbekleding zorgt ervoor dat het volume een harmonieus geheel vormt met de bomen eromheen.

lees verder →

Black House

De robuste uitstraling en eenvoudige vormgeving van het Black House gaan een bewuste relatie aan met het omliggende natuurlijke landschap.

Bekijk dit project →

Vakantiewoning KHM26

De uitgestrekte weilanden aan de ene kant en het Pikmeer aan de andere zorgen voor een weids uitzicht rondom vakantiewoning KHM26. In het compacte en heldere ontwerp wordt dit weidse uitzicht optimaal benut. Kenmerkend voor de woning zijn de grote glaspartijen rondom maar vooral de stoere kap van weervast staal.

Bekijk dit project →

Komorebi House

Dit is een moderne gezinswoning met een duurzame houten constructie en met een gevelbekleding van op traditioneel Japanse wijze geproduceerd zwart hout.

Bekijk dit project →

Onder Dak

Onder Dak kenmerkt zich door een kapvormig dak dat als een beschermende hoed boven de transparante, open benedenverdieping hangt. De glazen wanden rond dit woonvertrek laten het onderscheid tussen binnen en buiten vervagen en maken de omliggende tuin een verlengde van het leefgedeelte.

Bekijk dit project →

Huis S1b

Onder de rook van Alkmaar ontwierp Jeb Architecten deze ruime woning voor een groot gezin. Gelegen op het achtererf van een herbouwde boerderij lag de keuze voor een schuurwoning voor de hand. Een schuurvilla is het ontwerp eerder te noemen.

Bekijk dit project →